Inima
Inima, un muschi complex ce nu are voie sa se odihneasca, trebuie sa distribuie aproximativ cinci litri de sange ce recircula de trei ori intr-un minut, pompand(batand) astfel de circa 60 de ori pe minut si de 86400 de ori pe zi.
De aceea, functionarea inimii trebuie sa fie perfecta si neaintrerupta. Totul depinde doar de noi. O alimentatie gresita, lipsa de miscare, lipsa odihnei, poluarea, stresul cotidian sunt principalii factori ai degradarii acesteia. Datorita lipsei de timp, nu reusim sa facem sport, multi dintre noi nu stim sau nu vrem sa stim ce trebuie sa mancam, sau poate consideram ca dupa o zi grea de munca trebuie sa ne premiem cu o friptura si cu cartofi prajiti. Schimbarea stilului de viata este grea, dar poate fi facuta cu pasi marunti. Studiile existente continua sa demonstreze beneficiile aduse de consumul fructelor, legumelor, nucilor, semintelor, granelor integrale precum si a ceaiurilor.
Consumul de fructe si legume presate la rece, la care se adauga faina de in si ceaiurile, ajuta la reglarea tensiunii, scaderea colesterolului rau(LDL) si cresterea celui bun(HDL), regenereaza, hidrateaza si hraneste celulele.
Sucurile din mar, morcov, telina, spanac, patrunjel, lamaie, sfecla rosie, ceapa, fructe de padure, rosii, faina de in. Cat si ceaiurile de:
coada calului, urzici, roinita, coada soricelului, traista ciobanului si paducelul sunt printe cele mai importante pentru sanatatea inimii.
Aceasta combinatie ne aduce o cantitate considerabila din vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, PP.
Minerale: calciu, cupru, fier, fosfor, mangan, magneziu, seleniu, potasiu, zinc.
Nu lipsesc nici aminoacizii, fibrele, omega 3, antioxidantii, uleiurile volatile, clorofila care detoxifica si regleaza PH-ul sangelui
Pentru cele mai bune efecte este recomandat sa se consume in fiecare zi timp de trei luni